Schmachtl

Nové senzory s LED diodou Power PinPoint

10/09/2024Whitney leaning against a railing on a downtown street

Optoelektronické senzory Leuze s Power PinPoint LED diodou využívají inovativní technologii světelného zdroje. Díky nově vyvinuté světelné diodě vytváří optický systém senzorů světelný bod, který si zachovává svou velikost, tvar a homogenitu v celém pracovním rozsahu senzoru.

Nový světelný bod s velkými rozdíly: malý, jasný a přesný

Difuzní optoelektronické senzory s Power PinPoint LED využívají inovativní technologii světelného zdroje. Díky nově vyvinuté světelné diodě vytváří optický systém senzorů světelný bod, který si zachovává svou velikost, tvar a homogenitu v celém pracovním rozsahu senzoru.

Výhody pro vás:

  • Snadné uvedení senzorů do provozu pro detekci objektů prostřednictvím malého, kulatého, homogenního světelného bodu v celém pracovním rozsahu senzoru
  • Perfektní detekování objektu s malými chybami okrajů díky spolehlivé a přesné detekci začátku a konce
  • Difuzní senzory detekují malé objekty obzvláště spolehlivě díky jejich optimálnímu chování při odezvě a vysoké úrovni přesnosti. Senzory s LED diodami Power PinPoint lze v některých aplikacích použít také místo laserových difuzních senzorů.
  • Lepší výsledky detekce v aplikacích s malými odrazkami a velkými vzdálenostmi díky vyšším funkčním rezervám u reflexních optoelektronických senzorů
  • Vyšší spolehlivost detekce pro jednocestné optoelektronické snímače při paralelním provozu více senzorů díky kompaktnímu světelnému paprsku s nízkou divergencí a vylepšeným potlačením rozptýleného světla
  • S jednocestnými optoelektrickými snímači jsou minimalizovány obtoky odrazů

Významné vlastnosti

Snadné a rychlé uvedení senzoru do provozu

Uvedení senzorů do provozu může být nákladné a časově náročné, zejména pokud je v systému nutné instalovat mnoho senzorů. Malý, jasný a homogenní světelný bod Power PinPoint přesně reprodukuje chování odezvy senzoru. Díky tomu je seřízení senzorů obzvláště snadné a intuitivní.

Proč je světlý bod tak viditelný? Nová LED dioda je optimalizována tak, aby vyzařovala maximální světelný výkon z velmi malé plochy. Výsledkem je jasný světelný bod s ostře definovanými konturami.

Přesné výsledky detekce a vysoká spolehlivost procesu

Senzory s LED diodou Power PinPoint umožňují velmi přesné výsledky detekce. Nabízejí pozoruhodné výhody ve specifických aplikacích, v závislosti na principu fungování:

Světelná dioda Power PinPoint zajišťuje lepší chování odezvy, vysokou úroveň přesnosti a spolehlivou detekci malých objektů pro difuzní senzory. Reflexní optoelektroniické senzory dosahují vyšší funkční rezervy, zejména u malých odrazek. Jednocestné optoelektronické senzory s novou technologií LED zvyšují spolehlivost detekce minimalizací rozptýleného světla a obtoků odrazu. Malé světelné body s nízkou divergencí a optimalizovanou emisí rozptýleného světla usnadňují paralelní provoz více senzorů.

Aplikace

Jemné polohování difuzními senzory

Požadavek:
Poté, co byl stohovací jeřáb zhruba zastaven, mělo by dojít k jemnému zapolohování. Za tímto účelem by měly být hrany tyče a sloupu opticky snímány ve vzdálenosti 100 až 600 mm.

Řešení:

Difuzní senzory zajišťují správnou polohu nakládacího zařízení. Spolehlivě detekuje širokou škálu typů profilů, stejně jako barevné nebo lesklé povrchy. Difuzní senzory s potlačením pozadí mají optimální chování odezvy a vysokou úroveň přesnosti při snímání okraje sloupce díky definovanému a homogennímu světelnému bodu Power PinPoint.

Power-PinPoint

Detekce krabic v dopravníkových systémech reflexními optoelektronickými senzory

Požadavek:
V balicích procesech jsou produkty přepravovány mezi různými procesními kroky ve standardizovaných kontejnerech. Aby byly chráněny nebalené potraviny, musí systémy a jejich součásti odolávat pravidelným a intenzivním čisticím procesům.

Řešení:
S LED diodami Power PinPoint dosahují reflexní optoelektronické senzory vyšší funkční rezervy, zejména u malých odrazek. To je výhodné zejména pro aplikace s kritickým prostorem. Uvedení do provozu a vyrovnání s reflektorem je navíc dokončeno během okamžiku.

Power-PinPoint

Kontrola přítomnosti bateriových článků jednocestnými optoelektronickými senzory

Požadavek:
Před vstřikem kapaliny na plnicí stanici je nutné zkontrolovat, zda jsou články baterie ve správných polohách. To je také nutné pro zajištění spolehlivého uchopení bateriových článků.

Řešení:
Jednocestné optoelektronické snímače s novou technologií Power PinPoint LED spolehlivě detekují články akumulátoru i ve stísněných prostorech. Dioda PinPoint LED zvyšuje spolehlivost detekce minimalizací rozptýleného světla a obcházení odrazů. Kompaktní světelný paprsek s nízkou divergencí a optimalizovanou emisí rozptýleného světla umožňuje snadnější paralelní provoz několika senzorů, i když je paralelně namontováno mnoho jednocestných optoelektronických senzorů.

Power-PinPoint

Optické senzory s LED diodou Power PinPoint

Technologie Power PinPoint LED se používá v našich optických senzorech pro detekci objektů. Difuzní senzory jsou v současné době k dispozici v řadách 25C, 3C a 5B.

Přímo na výběr produktů

Správná technologie světelného zdroje pro každou aplikaci

U společnosti Leuze najdete senzor se správnou technologií světelného zdroje pro každou detekční úlohu. Spolehlivých výsledků detekce dosáhnete, pokud světelný bod vytváří optimální chování odezvy pro detekci daného objektu.

Power-PinPoint

Mohlo by Vás zajímat

informace o připravovaných veletrzích, školeních, novinkách, speciálních cenových nabídkách a různých zajímavých akcích.

Automatizace

Zjistěte, proč byly po celém světě nasazeny tisíce kolaborativních robotů k optimalizaci paletizačních úloh na konci linky v několika průmyslových odvětvích potravinářského, kosmetického a farmaceutického.

Automatizace

Multifunkční PLC + HMI s 15,6“ dotykovým displejem s rychlou odezvou, rychlým prováděním úloh v reálném čase a rozsáhlou nabídkou funkcí.

Automatizace

Nové kubické ultrazvukové senzory s malou mrtvou zónou a třemi nastavitelnými šířkami zvukového kužele pro přesné spínání a výsledky měření.

Automatizace

Nejkompaktnější, modulární a programovatelná bezpečnostní řídicí jednotka pro konstrukci strojů a zařízení. Bezpečnostní funkce jsou parametrizovány v souladu s normami pomocí intuitivního a bezlicenčního softwaru samos ® PLAN6.