Schmachtl

Kódované ochranné krytky šroubů spínačů, sensorů a aktuátorů

25/09/2024Whitney leaning against a railing on a downtown street

Neodnímatelné krytky šroubů řady VF PC jsou již delší dobu součástí produktové řady Pizzato. Nyní byly rozšířeny o novou verzi, která zlepšuje ochranu proti neoprávněné manipulaci.

Rychlé srovnání

A)

Standardní plastové ochranné krytky šroubů dodávané s bezpečnostními zařízeními Pizzato, jsou navrženy tak, aby zakrývaly upevňovací šrouby a po nasazení je již nebylo možno sejmout. EN ISO 14119 vyžaduje, aby upevňovací systémy bezpečnostních zařízení nemohly být snadno odstraněny ze samotných ochranných krytů.

Pokus o odstranění ochranné krytky má za následek fyzické zničení nebo poškození krytky a v každém případě zanechává jasné známky manipulace.

B)

U nové verze neodnímatelných krytek šroubů je každá krytka opatřena jiným alfanumerickým kódem. Při připevňování kódovaných krytek k upevňovacím šroubům produktu se vždy vytvoří jiný kód.

Pokud je krytka odstraněna a instalována nová, kód vytvořený novou kombinací dvou krytek není stejný jako předchozí kombinace a je tedy důkazem, že došlo k manipulaci.

Nové kódované ochranné krytky jsou k dispozici jako příslušenství a lze je použít jako náhradu za standardní krytky šroubů.

ochranne-krytky

Kódování pomocí alfanumerických znaků

Na každé ochranné krytce je umístěn kód, který se skládá ze sekvence tří alfanumerických znaků, přičemž každý znak může nabývat jedné z 32 různých hodnot. Protože jeden kryt má kód s celkem 32 768 možnými kombinacemi, výsledkem instalace dvou ochranných krytek je kód s více než miliardou kombinací.

Mohlo by Vás zajímat

informace o připravovaných veletrzích, školeních, novinkách, speciálních cenových nabídkách a různých zajímavých akcích.

Elektrotechnika

Italský výrobce závěsných ovladačů pro jeřábovou techniku RAVIOLI S.p.A. nabízí mimo jiné i jedno-řadé provedení závěsných ovladačů pod označením LADY. Ovladače jsou určeny pouze pro ovládání pomocných obvodů.

Elektrotechnika

Plastové vodící řetězy řady MP 3000 od německého výrobce Murrplastik jsou vysoce odolné a kvalitní vodící řetězy, vhodné i do náročných provozů, kde vynikají svoji vysokou spolehlivostí a dlouhou životností.

Elektrotechnika

Maják určený pro průmyslové aplikace, kde jsou vyžadovány vysoké výkonové parametry z hlediska světelného pokrytí.